Nyhed

Hvordan en app kan være et uvurderligt værktøj for dig med ADHD

Hvis du lever med ADHD, kender du sikkert til udfordringerne med at holde styr på hverdagen. Struktur og planlægning kan være en stor udfordring, og det kan hurtigt føre til frustration, hvis du ikke kan overskue eller organisere dine opgaver og aftaler. Her kommer PlaNet, et strukturværktøj fra Mobilize Me, ind i billedet som en mulig løsning. PlaNet er udviklet med henblik på at hjælpe personer med særlige behov, herunder ADHD, med at skabe overblik og struktur i hverdagen.

Hvad er PlaNet?

PlaNet var Danmarks første ADHD-app, da den kom på markedet i 2010 og har dermed hjulpet mennesker med ADHD i mange år. PlaNet er en app, der fungerer som en visuel og intuitiv kalender og opgaveplanlægger. Den er designet til at skabe en overskuelig hverdag gennem klare og strukturerede oversigter over dine daglige og ugentlige aktiviteter. For personer med ADHD er det ofte vanskeligt at håndtere flere opgaver på én gang, huske deadlines eller organisere sin tid. PlaNet hjælper dig med at bryde dine opgaver ned i mindre, overskuelige bidder, og sender dig påmindelser, så du husker dine aftaler.

Hvordan hjælper PlaNet dig med ADHD?

For mange med ADHD er det afgørende at have klare rutiner og strukturer i deres dag. Det at få opgaver visualiseret og opdelt i håndterbare bidder kan mindske følelsen af kaos og hjælpe med at skabe en bedre arbejdsrytme. PlaNet tilbyder netop denne mulighed gennem sine brugervenlige og let tilgængelige funktioner. Du kan planlægge din dag i detaljer, hvor app’en giver dig mulighed for at angive både små og store opgaver. Hver opgave kan kategoriseres, og du kan sætte realistiske deadlines for dig selv. Det hjælper med at holde fokus på én ting ad gangen, hvilket for mange med ADHD er en stor fordel.

Individuel tilpasning

PlaNet er desuden nem at tilpasse dine individuelle behov. Nogle med ADHD har brug for mere detaljerede påmindelser, mens andre har brug for enkle strukturer. Uanset hvad du har brug for, kan du tilpasse app’en, så den matcher dine personlige præferencer og rutiner. For eksempel kan du sætte billeder eller ikoner på dine opgaver, så de er lettere at genkende og forstå ved et hurtigt blik.

Påmindelser og notifikationer

En af de vigtigste funktioner ved PlaNet er muligheden for at få notifikationer og påmindelser. For personer med ADHD kan det være udfordrende at holde styr på tiden og huske aftaler. PlaNet sender dig løbende notifikationer, der minder dig om, hvad du skal gøre, og hvornår du skal gøre det. Disse påmindelser kan tilpasses efter dine behov, så du kun modtager dem, når det er nødvendigt, hvilket hjælper med at skabe en bedre balance i din dagligdag.

Reduktion af stress

Mange personer med ADHD oplever, at manglen på struktur fører til stress og angst. Ved at bruge PlaNet som et struktureringsværktøj kan du reducere denne stress. Du får ikke kun hjælp til at organisere dine opgaver, men også en visuel ro, der gør det lettere at overskue dagen og de opgaver, der ligger foran dig. Den klare struktur kan hjælpe dig med at føle, at du har mere kontrol over din tid, hvilket kan reducere den mentale byrde, som mange med ADHD oplever.

Er du blevet nysgerrig på at høre mere om PlaNet, så kan du læse mere her eller prøve app’en helt uforpligtende i 30 dage.

     

    ADHD, autisme og udfordringer med eksekutive funktioner

    ADHD, autisme og udfordringer med eksekutive funktioner

    Hvad er eksekutive funktioner og hvordan giver de udfordringer for mange neurodivergente? Det er meget almindeligt for neurodivergente personer at opleve store kognitive udfordringer i nogle kontekster, og ingen eller få udfordringer i andre...

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    I nyhedsbrevet får du information om bl.a. events, opdateringer i vores strukturværktøjer og blogindlæg. Vi sender det ud cirka en gang månedligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

    Tak for din tilmelding. Vi glæder os til at sende dig et månedligt nyhedsbrev.