Nyhed

8 udfordringer som forældre til et barn med autisme kan genkende

Rundt omkring på nettet findes mange sjove lister og citater. Denne liste er sammensat ud fra div. blogposts og tråde på FB og lavet med et glimt i øjet. Måske du kan nikke genkendende til de 8 udfordringer nedenfor, hvis du er forældre til et barn med autisme?

1. Når producenten stopper med at producere en af de fem madvarer, dit barn vil spise

Neeeeeej! Du ved, at dit barn ikke vil spise den samme mad fra noget andet mærke. Det vil se, mærke, lugte og smage forskellen med det samme. Det vil opdage, hvis dette nye mærke brugte en teskefuld salt i modsætning til en halv teskefuld. Det vil opdage, hvis dette produkt blev bagt ved 180 grader i stedet for 225 grader. Og det er bare uacceptabelt.

2. Søvnmangel er lige en tand værre for dig end for alle andre

Du kan ikke lade være med at grine af forældre til små, neurotypiske børn. Åh, klager du over, at dit barn vækkede dig klokken seks om morgenen? Hvor sødt. Prøv kl. tre om morgenen, for det er stort set hverdag for dig! Du kører på koffein og kærlighed til dit barn. Men især koffein. Forældre til et barn med autisme har brug for al den kaffe de kan få!

3. Seriøst! Hvem opfandt sommertid?

Hvert eneste efterår og forår planlægger du et nyt forsøg på at opfinde en tidsmaskine og rejse tilbage i tiden for at slå den person ned, som besluttede, at sommertid var en god ide.

4. Paradokset over dem alle: dit barn hader støj, men larmer selv ud over det sædvanlige

Det giver ikke nogen mening… men sådan er det bare.

5. Barnepiger kan være en sand udfordring

Det er ganske få personer, som du stoler på kan passe dit barn. Så hver gang nogen foreslår, at du da bare kan få passet ham/hende ler du… eller græder lidt.

6. Forældre der praler af deres perfekte børn og perfekte liv… åhr!

Vi ved at de findes, men husk, at hvis nogen omtaler deres liv som perfekt, så kan du være sikker på, at de både lyver for dig og for dem selv. Intet barn er perfekt, og ingen forældre er perfekte. Slut.

7. Du har forberedt morsomme comebacks til de mest almindelig – irriterende – sætninger, du hører

De andre: ”Dit barn ligner ellers ikke en, der har autisme”

Dig:

  • ”Nej… det skyldes nok, det tøj han har på”
  • ”Vi fik også fjernet hans hale i en tidlig alder”

8. Dit barn er fantastisk, og du elsker det præcis som det er

At være forældre til et barn med autisme er langt fra nemt, men dit barn er selvfølgelig det hele værd, fordi det er fantastisk præcis, som det er.

Du er måske også interesseret i:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet får du information om bl.a. events, opdateringer i vores strukturværktøjer og blogindlæg. Vi sender det ud cirka en gang månedligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Tak for din tilmelding. Vi glæder os til at sende dig et månedligt nyhedsbrev.