Nyhed

Har du husket tandbørsten?

Det kan virke simpelt at huske tandbørsten. Men for mennesker, der lever med autisme eller ADHD, kan det være svært at huske dagligdagens små rutiner. Tandbørstningen morgen og aften bliver måske glemt eller sprunget over – og det kan have store konsekvenser. De mange bakterier i munden øger nemlig risikoen for infektioner i kroppen.

Har du husket tandbørsten?

Det kan umiddelbart virke som en simpel ting at spørge sig selv om, men det er ikke så enkelt. For når man er neurodivergent og lever med eksempelvis ADHD og autisme, er det ikke nødvendigvis nemt hverken at huske eller at implementere som en daglig rutine. Og det kan have konsekvenser.

Dårlig mundhygiejne øger nemlig risikoen for infektioner som lungebetændelser.

Med en visuel struktur bliver opgaven nemmere at huske og udføre.

Husk tandbørsten med en digital struktur

I stedet for at tandbørsten står glemt og gemt af vejen på badeværelset, kan en digital struktur hjælpe til at huske de daglige tandbørstninger.

Det kan eksempelvis være ved at bygge en morgen- og aftenstruktur i Mobilize Me. Her kan støttepersoner – det kan eksempelvis være forældre eller en pædagog – oprette aktiviteter i den visuelle plan. Så bliver brugeren mindet om at huske tandbørsten som en del af dagens aktiviteter. Mobilize Me guider igennem morgen- og aftenrutine ved hjælp af tidsmarkører og billeder. 

– På den måde bliver dagen og de enkelte gøremål delt op i overskuelige bidder, og vores erfaring viser, at brugerne bliver mere selvhjulpne, mindre stressede og oplever en gladere hverdag, forklarer Dorthe Stricker, direktør i Mobilize Me. 

Vil du vide mere?