Nyhed

Morten fortæller: PlaNet – den lille assistent

Mobilize Me havde i sidste uge besøg af 26-årige Morten Andersson, som til daglig bor i Billund og arbejder som lagermedarbejder på DuPont. Morten bruger PlaNet til at støtte sig i sin hverdag, og vi spurgte ham om hvordan han bruger værktøjet, og hvilken indflydelse PlaNet har haft på hans hverdag.

PlaNet holder styr på aftalerne

Morten Andersson er 26 år og bor med sin hund i sin egen lejlighed i Billund. Morten blev først opmærksom på sine udfordringer, da han startede på efterskole og blev herefter diagnosticeret med ADHD. På efterskolen var han pludselig væk fra forældrenes trygge rammer og skulle selv administrere sin dag og sin tid på en helt ny måde. Her opdagede han, at han havde ekstra behov for struktur i sin hverdag. I dag bruger Morten PlaNet som en støtte til at holde overblikket over dagens aktiviteter. Selv kalder han værktøjet for sin lille assistent i lommen: ”Jeg bruger PlaNet til de ting, som ligger ud over det normale i hverdagen. Det kan fx være en tandlægetid eller den ugentlige rengøring,” fortæller han.

Siden han begyndte at bruge PlaNet, er Mortens fornemmelse for tid blevet mere sikker. Tidligere har Morten haft udfordringer med at møde op til aftaler til tiden, men nu minder PlaNet ham om hans aktiviteter i forvejen på både telefonen og hans smart watch. Samtidig kan han se at tidsbarren for aktiviteten tæller ned. På den måde kan han nå at afslutte en ting og gøre sig klar til næste aktivitet uden at komme for sent, fortæller han.

Morten bruger PlaNet på sin mobil og på sit smart watch.

Fra prøvelicens til fast abonnement

Morten startede med 1 måneds prøveperiode med PlaNet, hvorefter han er gået over til et fast abonnement, og han har tydeligt kunne mærke forskel på tiden før og efter PlaNet. For ham er PlaNet nemt og overskueligt, idet han ikke skal gå og huske på ting hele tiden. PlaNet er samtidig utrolig nemt at bruge, når man lige har vænnet sig til det, fortæller han: “Der er ikke så mange valgmuligheder, man skal forholde sig til, og værktøjet er visuelt på en anden måde end en kalender. Jeg er især glad for at bruge huskelister og billeder.”

Morten bruger PlaNet til at huske på aktiviteter, der kommer ud over hverdagens gøremål, fx når der skal gøres rent. Her har Morten oprettet en aktivitet med en huskeliste til hvad der skal gøres rent og hvordan. Under aktiviteten har han tilføjet underaktiviteter, der alle har fået tilføjet beskrivelser og billeder. Han fortæller at det særligt er funktionen med, at man fysisk kan krydse af på sin liste som rengøringen skrider frem, der tiltaler ham, idet ”det gør det nemmere for mig, at jeg rent fysisk kan krydse de ting af jeg skal huske”.

“Det giver mig ro at vide, at PlaNet har styr på mine aftaler, så jeg ikke selv skal gå og huske på det. Før i tiden kunne jeg bruge en hel formiddag på at bekymre mig om, at jeg skulle huske en eftermiddagsaftale. Det holder PlaNet styr på for mig nu, så jeg kan koncentrere mig om andre ting.”
Morten AnderssonPlaNetbruger

En mærkbar ændring

Det er ikke kun Morten selv som kan mærke en forskel i sin hverdag, siden han begyndte at bruge PlaNet. Han fortæller, at hans kæreste også kan mærke en tydelig forskel, idet Morten er blevet mere rolig, og at de får mere kvalitetstid sammen. Det samme gælder for Mortens familie. Morten fortæller at han til tider glemmer, hvis hans far har ringet og inviteret ham til middag, hvis han er midt i noget. Her vil det være en hjælp, hvis hans far skrev middagsinvitationen direkte i kalenderen. Derfor har Morten besluttet, at  både hans kæreste og hans forældre fremover skal have adgang til PlaNet som planlæggere, så de kan lægge planer direkte ind i hans kalender. På den måde får Morten et endnu bedre overblik over sine aftaler og en større hjælp i sin hverdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet får du information om bl.a. events, opdateringer i vores strukturværktøjer og blogindlæg. Vi sender det ud cirka en gang månedligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Tak for din tilmelding. Vi glæder os til at sende dig et månedligt nyhedsbrev.