Nyhed

Jul i den neurodivergente familie: Lav hjemmelavede julegaver med Mobilize Me

Er der noget hyggeligere end hjemmelavede julegaver? Nej vel. Men vejen dertil kan nogle gange virke uoverskuelig. I dette blogindlæg viser vi dig, hvordan du kan lave en struktur i Mobilize Me, som bryder aktiviteten ned i mindre bidder, og gør den visuel. I dag skal vi lave porcelænsmaling, men du kan selvfølgelig indsætte lige præcis den aktivitet, som du har lyst til at lave.

Gør vejen visuel

Det kan være svært at forestille sig, hvordan det skal kunne lade sig gøre at lave hjemmelavede julegaver. Især hvis man er udfordret på forestillingsevnen. Derfor sørger vi altid for at finde nogle billeder i Mobilize Me, som er meningsgivende for brugeren. I denne aktivitet skal vi lave porcelænsmaling, og derfor har vi givet aktiviteten et billede, som viser, hvordan resultatet kan blive. Hvis du ikke allerede har et billede af porcelænsmaling liggende på din kamerarulle, så fortvivl ikke. Mobilize Me’s billedsøgning er koblet direkte op på Google, og du kan derfor altid finde et billede, som passer til det, du skal bruge. Selve aktivitetens titel er “Lav en julegave

Her kan du se vores struktur i Mobilize Me (fra planlæggerens modul)

 

Step by step

Som du kan se på vores eksempel, har vi lavet en struktur, der guider brugeren step for step. Vi starter med at vise, hvem der skal modtage gaven. På den måde bliver formålet med aktiviteten tydelig: Vi laver porcelænsmaling, fordi vi skal lave en julegave til mormor.

Hvad skal vi bruge?

Det er forskelligt, hvor mange detaljer den enkelte bruger har behov for. Før aktiviteten “Tegn på koppen” starter, kunne man også have valgt at lave en liste med titlen “Hvad skal vi bruge?”. Hvis du vil se et eksempel på sådan en liste, så hop til vores blogindlæg: Skriv julekort med Mobilize Me ved din side.

Ideliste

Underaktivitet nummer tre hedder “Hvad skal jeg tegne? Ideer”. Her indsætter vi en billedestrimmel med ideer til, hvad man kan tegne på koppen. Den er ment som en hjælp, som brugeren kan kigge på, hvis han går i stå. 

Her ses strukturen fra brugerens synsvinkel. 

Husk at du kan printe din struktur

Før I kaster jer ud i projektet med de hjemmelavede julegaver, så overvej, om det er en god ide at have din Ipad/smartphone med ved bordet. Hvis du ikke er så vild med ideen om at blande skærme og keramikmaling, kan du altid printe strukturen. Det gør du via planlægningsmodulet. Her finder du en “printknap” i øverste højre hjørne, når du står på den aktuelle dag.

Her kan du se, hvordan Mobilize Me ser ud i printformat.

 

Klar – parat – mal

Så er der ikke andet tilbage at sige end, god fornøjelse med de hjemmelavede julegaver. Vi håber, at du kunne bruge vores lille guide.

Husk, at du altid er velkommen til at prøve Mobilize Me gratis i 30 dage. Tilmeld dig en prøvelicens her.

Du er måske også interesseret i:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet får du information om bl.a. events, opdateringer i vores strukturværktøjer og blogindlæg. Vi sender det ud cirka en gang månedligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Tak for din tilmelding. Vi glæder os til at sende dig et månedligt nyhedsbrev.