Nyhed

Misforstod 3 aftaler hos lægen på én uge

Hvordan mærkes det, når hjernen og kroppen pludselig ikke kan det, den plejer? Det giver René dig i indblik i i dette blogindlæg. Vores grundlægger, René Brøndberg-Bras, blev pludselig alvorlig syg i oktober 2020, da han fik et hul i hovedpulsåren og 2 blodpropper i hjernen som følge heraf. Han har skrevet en række indlæg, som beskriver hans rejse tilbage til livet.

“Elevatoren er langsom i dag, men pyt…du er i god tid så ingen grund til at stresse gamle dreng” Jeg følte mig glad og faktisk lidt stolt over at være i kontrol med min kalender.

Så manglede jeg bare den sidste forhindring: den tunge dør som min halvsidig lammelse ikke var venner med. Det lykkedes mig dog at komme igennem. Det gule sygesikringskort kom frem fra min rygsæk, stokken måtte passe sig selv der op af væggen, balance på det ene ben, kortet igennem den lille automat. “Yes – det gik! Jeg nåede det!”

Lægesekretæren hilste overrasket på mig “René du har da ikke nogen tid i dag?”, og med de ord sank mit hjerte “Fuck, hvad har jeg nu gjort galt?”.

Hun var sød og skrev mine tre kommende tider i den uge op på et stykke papir: INR måling, helbredsundersøgelse og opfølgning på mit kørekort.

 

3 minutter efter

– 3 min efter stod jeg forvirret og lidt ked af det udenfor. Al den energi jeg havde brugt på at bygge en struktur op i min PlaNet, og det bragede alligevel sammen.

Uha det lille stykke papir ville jeg helt sikkert miste, så jeg skyndte mig at lægge tiderne ind i min plan.

Klokken 22.00 samme aften tjekker jeg lige min kalender i PlaNet, da jeg er på vej i seng. “Kl 8.00: Læge”. Læger har da ikke åbent så tidligt? Min tidligste tid har altid været kl 9, så det må klart være en fejlindtastning.

Klokken 8.30 næste morgen tikker der en SMS  ind “Du er i dag udeblevet fra din aftale…” Åhh nej.. min tid var kl 8 og ikke 9.. Jeg kunne ikke lade være med at føle mig ramt og ked af det. Fokus René!!

Kørekortet

“Har du udfyldt attesten René?”, lægesekretæren så spørgende på mig. Hun må have set min panik, for hun rakte ud efter en kopi og en kuglepen som hun gav mig. “du kan udfylde den derovre”, sagde hun venligt til mig og pegede mod bordet i venteværelset.

Åhh nej det var kørekortet i dag?!

Et støttenetværk er vigtigt

Denne lille fortælling strækker sig over en enkelt uge. En uge hvor jeg missede 3 lægeaftaler. Jeg ved, at det ikke er min skyld, men det gør ondt at mærke ikke at være i kontrol. Og det på trods af at jeg forsøgte.

Igennem mit arbejde i Mobilize Me har jeg mange gange talt med fag- og støttepersoner om at lykkes i hverdagen, om at bygge relationer op og om vigtigheden af et stærkt netværk. Men jeg kan nu se, at jeg aldrig rigtigt har forstået, hvor vigtigt det er.

Støtte fra afstand

PlaNet kan man have et sikkerhedsnet af mennesker, der vil en det godt og som kan guide en i hverdagen. De kan støtte fra afstand og følge med i, hvordan dagen skrider frem. Som planlægger kan man få svar på små spørgsmål som,

  • “Kom han ud af døren til tiden”
  • “Huskede han mon at tage papirerne med?”
  • “Tog han sin medicin her til morgen”
Støtteneværket kan byde ind, når problemet opstår

Når man bruger PlaNet, krydser man sine aktiviteter og huskelister af, efterhånden som dagen skrider frem. Hver afkrydsning får et lille tidsstempel, så både bruger- og planlæggere kan se, hvornår det er sket. Det betyder, at støttenetværket kan følge med og tilbyde sin hjælp, hvis der er noget, der skrider.

Det er klart en funktion, som jeg har undervurderet vigtigheden af. Og som kunne have hjulpet mig til en væsentlig bedre succesrate ift. mine tre mislykkede lægebesøg.

Jeg håber, at min mentor i genoptræningen vil hjælpe mig i PlaNet. På den måde vil vores timer strække sig længere ved, at vi kan samarbejde 5 minutter her og der. Derudover vil hun være tættere på mig, når jeg har brug for hendes støtte.

Jeg vil i hvert tilfælde spørge hende på onsdag…

 

Læs forrige indlæg fra Rene