Nyhed

Erfaringer fra Biersted Skole: Når struktur bliver kultur

Hos Biersted Skole er struktur blevet en fast del af kulturen. Her bruger de Mobilize Me som et fælles planlægningsredskab for hele klasser. Hver morgen, når eleverne møder ind, gennemgås dagens program med udgangspunkt i Mobilize Me. Strukturen tilgås via det fælles smartboard, og eleverne selv går op og vinger aktiviteter af ved tavlen, som dagen skrider frem.

Et fællesskema

Biersted Skole, som ligger i Jammerbugt Kommune, er en folkeskole med en ASF-afdeling, der går fra 0-10. klasse. Som en del af hverdagen i afdelingen bruges Mobilize Me til at gennemgå dagens skema i de enkelte klasser. De arbejder derfor med en fast struktur fra indskoling til udskoling, hvilket de har erfaret har været med til at lette overgangene for eleverne.

Ved siden af klasseloginnet tilbyder skolen også Mobilize Me til de elever, som har brug for mere understøttelse eller en særskilt struktur. I indskolingen har de også god erfaring med at SFO’en er med inde over planlægningen. Det giver elever et overblik over, hvad de skal efter skoletid, når de kommer i SFO om eftermiddagen.

 

Gevinsten

Gevinsten for lærerne ved at bruge Mobilize Me er at spare tid i forhold til klippe klistre, som de gjorde før i tiden, fortæller Lars Egekvist og Merete Andersen, der begge arbejder på skolen. Det digitale format er fleksibelt, og det er hurtigt at lave ændringer og finde billeder, fortæller de videre. Og så læres alle nye medarbejderes op i værktøjerne fra det nærmeste team. På den måde kan alle træde til og hjælpe med at planlægge uden at det bliver sårbart.

 

Eleverne har også gavn af en fast struktur

Det er dog ikke kun lærerne, som har gavn af den faste struktur. Elevernes skuldre sænkes i forbindelse med at strukturen giver mening for dem, og Lars og Mereste oplever at de får færre spørgsmål i løbet af dagen, da eleverne kan arbejde mere selvstændigt.  Også tiltales børnene af at det er teknologi.

 

En kulturændring

ASF-afdelingen startede op i 2009 med 7 elever, men er siden blevet udvidet, så de nu er over 70 elever. Før Biersted Skole begyndte at bruge Mobilize Me, var de vant til at at bruge piktogrammer og laminering i deres undervisning, men i 2014 begyndte Biersted Skole at bruge Mobilize Me. Biersted var dermed nogle af de første til at bruge Mobilize Me, siden Mobilize Me blev grundlagt i 2012.

 

Touch-skærme gør en forskel

De oplevede at det i starten var svært at få alle ansatte overbevist om at det er en god idé at skulle til at bruge Mobilize Me i undervisningen. Men i dag oplever de at det er blevet en fast del af den arbejdskultur, som er på skolen. Her har indførelsen af touch-skærme i alle klasseværelser været med til at gøre en stor forskel. De er intuitive og er med til at invitere eleverne op til tavlen, så de selv kan være med til at vinge de gennemførte aktiviteter af.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet får du information om bl.a. events, opdateringer i vores strukturværktøjer og blogindlæg. Vi sender det ud cirka en gang månedligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Tak for din tilmelding. Vi glæder os til at sende dig et månedligt nyhedsbrev.