Nyhed

Mateo fortæller: “PlaNet hjælper mig med at leve mit liv, så normalt som jeg kan”

Forfatteren fra Svendborg

Mateo Kenneth Hedelund har som barn fået stillet forskellige diagnoser, men blev først rigtigt diagnosticeret som 23-årig med infantil autisme. I dag er han 26 år og drømmer om at få et flexjob. Han er på nuværende tidspunkt i praktik i Kvickly, som en del af Klar til Start. Og så er han i gang med at skrive sin anden bog, “Den gyldne skriftrulle”.

En lettere hverdag

Efter at Mateo er begyndt at bruge PlaNet, er der flere ting, som er blevet lettere i hverdagen. Trine, Mateos bostøtte, fortæller at Mateo fx selv finder vej til tandlægen, og at han er blevet god til at melde afbud, hvis han ikke kan komme.

For Mateo er forskellen også mærkbar. Mateo sover bedre, og så er han blevet god til at huske at spise. Måltiderne står nemlig i PlaNet. Det har gjort at han har taget nogle tiltrængte kilo på

Et skridt tættere på drømmen

Men for Mateo stopper det ikke her. Han drømmer om om at få et flexjob. Et vigtigt parameter for at få opfyldt drømmen er at kunne møde ind stabilt hver dag. Efter at Mateo er begyndt at bruge PlaNet har han fået ros fra sin arbejdsplads for at møde til tiden. Noget som Mateo tidligere har været udfordret på. Og så håber han på, at han med PlaNet kan få overskud til at skrive sin næste bog færdig.

Nemmere at lave en fælles indsats

Trine fortæller også, at det er blevet nemmere at lave en fælles indsats. Støtten er blevet mere ensartet, da alting foregår via PlaNet. Det har været med til at reducere Mateos stressniveau. De har fx en fast aftale om at ændringer har farven blå og aflysninger har farven rød.

Trine kan igennem PlaNet se, hvis Mateo ikke har krydset nogle aktiviteter af. Det har givet anledning til at tale sammen om årsagen. “Hvis Mateo fx ikke får børstet sine tænder, er det oftest fordi, der er noget andet som fylder hos Mateo”, fortæller Trine.

Med på farten

Det hele startede med at Mateo fik anbefalet PlaNet af en gammel kontaktperson. Som barn har Mateo brugt fysiske tavler med piktogrammer til at strukturere sin dag. Efter en periode uden strukturværktøjer begyndte han at genskabe piktogrammerne, men det fungerede ikke mere. De kunne ikke tages med ud af huset. Her ser han en fordel i PlaNet, som altid er ved hånden, men ingen andre kan se at du bruger app’en.

“PlaNet har gjort at jeg kan have strukturen med på farten, som en lille kuffert,” Mateo Kenneth Hedelund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet får du information om bl.a. events, opdateringer i vores strukturværktøjer og blogindlæg. Vi sender det ud cirka en gang månedligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Tak for din tilmelding. Vi glæder os til at sende dig et månedligt nyhedsbrev.