Nyhed

Rikke fortæller: En mors kamp for sin søn

Rikke Steen Jørgensen er uddannet pædagog, men tog i maj springet som selvstændig og åbnede sin egen rådgivningsvirksomhed. Hun vil være det sikkerhedsnet, som hun og hendes mand selv manglede året forinden, da deres søn Niels fik stress pga. mistrivsel i skolen i en alder af kun 8 år.

Fra skolevægring til trivsel

Rikke Steen Jørgensen bor sammen med sin mand, Torben, og deres to børn Lauge på 4,5 år og Niels på 10. Niels har diagnoserne infantil autisme og ADHD samt tourettes syndrom, og går i dag i et specialtilbud ved navn Skibet, som han blev visiteret til i juni 2017. Han har det i dag bedre, og han glæder sig til at komme i skole. Men sådan har det ikke altid været. For mindre end to år siden blev Niels sygemeldt med stress, da hans tidligere skole ikke kunne se at han mistrivedes og blev mere vred og indelukket.

Niels’ skolegang

Året før Niels startede havde Rikke og hendes mand en samtale med den lokale folkeskole. Skolen forsikrede dem om at de skulle tage sig godt af Niels, som kom i en almindelig klasse med en inklusionspakke. Stille og roligt oplevede Rikke og Torben at støtten forsvandt og lidt efter lidt mistede skolen fodfæste. I løbet af de to år, som Niels går på skolen, får Niels det værre og til sidst trækker familien ham ud af skolen i april 2017.

En ny virkelighed

At trække sit barn ud af skolen er en stor beslutning, som krævede store omvæltninger på hjemmefronten. Rikke blev hjemme med Niels, hvor fokus i de følgende måneder var på ikke at stille krav og på at stressreducere. For Rikke og hendes familie var det den helt rigtige beslutning. På Niels’ nye skole bliver der lyttet, og Niels glæder sig til at gå i skole.

Rikke fortæller, at de har brugt billeder og piktogrammer siden Niels var 2,5 år. Han responderede fra starten af rigtig godt på visuel guidning, og han vidste hvad han skulle. I 2016 begyndte de i stedet at bruge Mobilize Me.

For Rikke har det været mindre stressende at strukturere og planlægge efter at de begyndte at bruge Mobilize Me og ikke mindst tidsbesparende. Hun bruger hver søndag aften et kvarter på at planlægge den kommende uge. Det er især vigtigt at få skabt nogle gode morgen- og aftenrutiner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet får du information om bl.a. events, opdateringer i vores strukturværktøjer og blogindlæg. Vi sender det ud cirka en gang månedligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Tak for din tilmelding. Vi glæder os til at sende dig et månedligt nyhedsbrev.