Nyhed

Rikke Steen manglede et sikkerhedsnet: Nu hjælper hun andre i samme situation

Rikke Steen Jørgensen er uddannet pædagog, men tog i maj springet som selvstændig og åbnede sin egen rådgivningsvirksomhed. Hun vil være det sikkerhedsnet, som hun og hendes mand selv manglede året forinden, da deres søn Niels fik stress pga. mistrivsel i skolen i en alder af kun 8 år.

Fra skolevægring til trivsel

Rikke Steen Jørgensen bor sammen med sin mand, Torben, og deres to børn Lauge på 4,5 år og Niels på 10. Niels har diagnoserne infantil autisme og ADHD samt tourettes syndrom, og går i dag i et specialtilbud ved navn Skibet, som han blev visiteret til i juni 2017. Han har det i dag bedre, og han glæder sig til at komme i skole. Men sådan har det ikke altid været. For mindre end to år siden blev Niels sygemeldt med stress, da hans tidligere skole ikke kunne se at han mistrivedes og blev mere vred og indelukket.

Niels' skolegang

Året før Niels startede havde Rikke og hendes mand en samtale med den lokale folkeskole. Skolen forsikrede dem om at de skulle tage sig godt af Niels, som kom i en almindelig klasse med en inklusionspakke. Stille og roligt oplevede Rikke og Torben at støtten forsvandt og lidt efter lidt mistede skolen fodfæste. I løbet af de to år, som Niels går på skolen, får Niels det værre og til sidst trækker familien ham ud af skolen i april 2017.

En ny virkelighed

At trække sit barn ud af skolen er en stor beslutning, som krævede store omvæltninger på hjemmefronten. Rikke blev hjemme med Niels, hvor fokus i de følgende måneder var på ikke at stille krav og på at stressreducere. For Rikke og hendes familie var det den helt rigtige beslutning. På Niels’ nye skole bliver der lyttet, og Niels glæder sig til at gå i skole.

Kom med til foredrag med Rikke Steen

Mandag d. 8. april byder Mobilize Me indenfor til et foredrag med Rikke Steen Jørgensen.

Under overskriften “Kunsten at (over)leve som familie med autisme og ADHD” giver Rikke et ærligt indblik i sin familie, og hvordan de får hverdagen til at fungere. Du bliver inviteret med bag facaden på godt og ondt.

Køb din billet her.

Struktur og planlægning

Det er hendes egne erfaringer og pædagogiske uddannelse, der danner grundlag for hendes rådgivningsvirksomhed, Rikke Steen – Rådgivning for familier. Hun hjælper nu familier med at finde den rette hjælp og de rigtige løsninger. Her har hun ofte fokus på struktur og planlægning. To fokuspunkter som også spiller en stor rolle i hendes egen hverdag.

“Hensigten er at hjælpe familier med de problematikker, som Torben og jeg selv stod i”
De 10 H'er
Rikke Steen JørgensenKonsulent

Rikke fortæller, at de har brugt billeder og piktogrammer siden Niels var 2,5 år. Han responderede fra starten af rigtig godt på visuel guidning, og han vidste hvad han skulle. I 2016 begyndte de i stedet at bruge Mobilize Me. For Rikke har det været mindre stressende at strukturere og planlægge efter at de begyndte at bruge Mobilize Me og ikke mindst tidsbesparende. Hun bruger hver søndag aften et kvarter på at planlægge den kommende uge. For Rikke er det især vigtigt at få skabt nogle gode morgen- og aftenrutiner.

Rikke Steen - Rådgivning for familier

Hensigten med Rikkes rådgivningsvirksomhed er klart tegnet op fra start. Hun ønsker at hjælpe familier i situationer, som Torben og hende selv tidligere havde stået i. Det har blandt andet udmøntet sig i et samarbejde med topic.fo, hvor hun her i oktober var inviteret til Færøerne for at formidle viden om autisme og ADHD. Rikkes oplevelse var desværre at der for familier på Færøerne med børn med diagnoser ikke er meget hjælp at få. Og flere havde svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. For de familier var Rikke den hjælp som hun selv manglede ikke mere end to år tilbage.

Hun glæder sig til fortsat at samarbejde med topic.fo, og de arbejder på endnu en tur til Færøerne i foråret.

Rikke Steen

Rikke Steen – Rådgivning for familier

Rikke rådgiver gennem samtaler og hjælper med at skrive ansøgninger. Derudover afholder hun workshops og foredrag med forskellige emner.

Et billede fra Færøerne, hvor Rikke Steen i samarbejde med topic.fo var oppe og afholde workshops om autisme og ADHD.