Nyhed

Skab en god struktur for din morgen med Mobilize Me og PlaNet

Det er ikke nødvendigt at have brug for struktur i løbet af hele dagen for at have gavn af Mobilize Me og PlaNet. Nogen gange kan det at sætte struktur på enkelte aktiviteter være med til at gøre en forskel. Og her er morgenen et godt eksempel. En god struktur for din morgen kan være med til at gøre en forskel. Det kan nemlig have en stor indflydelse på resten af dagen, og hvordan (eller om) man kommer ud af døren om morgenen.

Lav en tydelig struktur når det giver mening

For mange giver det god mening at have en fast struktur på ens morgen. Med en god struktur for morgenen kan man nemlig gå resten af dagens aktiviteter i møde med overskud på kontoen.

 

Inspiration til morgenrutiner

Mobilize Me og PlaNet er begge strukturværktøjer, der hjælper med at skabe overskud og overblik i hverdagen. Her er det muligt at bygge dagens aktiviteter op, så de tilgodeser den enkelte brugers behov. Nedenfor kan du se forskellige eksempler på, hvordan en morgenrutine kan bygges op i begge værktøjer.

 

Eksempel på morgenrutine i Mobilize Me.

 
 

Morgenrutine i Mobilize Me: Brug en belønning

I Mobilize Me bygges strukturen op af hoved- og underaktiviteter. Herefter tilføjes der billeder til de enkelte aktiviteter, så de danner en billedstrimmel. I eksemplet er morgenrutinen sat op som en hovedaktivitet med forskellige underaktiviteter. Bemærk at der til denne morgenstruktur er valgt tidsindstillingen “Fleksibel start og slut til tiden”.

Fleksibel start og slut til tiden

“Fleksibel start og slut til tiden” gør det muligt at sætte den pågældende aktivitet igang, når brugeren er klar. Det vil sige at morgenrutinen først startes, når vedkommende er vågen og klar til at udføre aktiviteten. Til gengæld er sluttidspunktet fast. Alt afhængig af, hvornår strukturen startes og hvor lang tid, man bruger på de enkelte underaktiviteter, beregner værktøjet automatisk, hvor lang tid der er til det angivne sluttidspunkt. På den måde er det muligt for brugeren at “opspare” tid til den ønskede aktivitet. I dette tilfælde er belønningen at se fjernsyn. Oprindeligt er der sat 10 min. af til at se fjernsyn inden afgang, men dette tal kan både stige og falde alt efter hvordan morgenen forløber.

Læs også om hvordan en fast morgenrutine i Mobilize Me har været med til at give Sofie overskud til at gå resten af dagen i møde i dette blogindlæg.

 

Vælg tidsindstillingen “Fleksibel start og slut til tiden” og lad værktøjet regne ud hvor lang tid du har tilbage at gøre med.
 
 

Få tjek på din morgenrutine med PlaNet’s huskeliste

I PlaNet kan man ligesom i Mobilize Me opbygge sin dag ved hjælp af alarmer, farver og billeder. Men i modsætning til Mobilize Me er billederne i PlaNet i højere grad supplerende. Nedenstående morgenrutine er bygget i PlaNet, hvor de enkelte aktiviteter kan krydses af på huskelisten, som de udføres. Dette er med til give et overblik over, hvor man er kommet til, og hvad man skal i gang med.

Eksempel på morgenrutine i PlaNet.
 

Gode råd til en god morgen

Hvad der udgør en god struktur for din morgen er svært at svare på. Ligeså vel som hvor detaljeret en struktur bør være. Strukturer er individuelle og skal tilpasses den enkeltes behov. Vi har dog samlet et par generelle gode råd, der kan være med til at sikre en god morgen:

Tips til en god morgen:
  • Dæk bord og gør klar til morgenmaden aftenen forinden.
  • Smør madpakkerne dagen før
  • Læg tøjet klar til næste dag, inden du går i seng

Vi håber at du får en god morgen 🙂

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet får du information om bl.a. events, opdateringer i vores strukturværktøjer og blogindlæg. Vi sender det ud cirka en gang månedligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Tak for din tilmelding. Vi glæder os til at sende dig et månedligt nyhedsbrev.