Nyhed

Jul i den neurodivergente familie: Skriv julekort med Mobilize Me

I dag skal vi skrive julekort, og det sker med udgangspunkt i de kendte HV-ord. For hvorfor skal vi pludselig til at skrive “glædelig jul” på et stykke pap? Og hvordan kommer man overhovedet i gang?
I dette blogindlæg viser vi dig, hvordan du kan lægge en hyggelig juleaktivitet ind i Mobilize Me, så den opfylder behovet for struktur og overblik.

Tag udgangspunkt i brugerens behov

Hver gang du skal bygge en aktivitet i Mobilize Me, skal det selvfølgelig ske med udgangspunkt i den enkelte brugers behov. Det kan være meget forskelligt, hvor meget struktur den enkelte har brug for. Og struktur er netop nøgleordet her, for det er det, vi bygger i Mobilize Me. Hvis du blot opretter en aktivitet med titlen “Skriv 3 julekort”, ja så kunne du lige så godt have brugt en kalender.

Brug bagsiden af billederne

Mobilize Me er et meget visuelt strukturværktøj, og billeder/piktogrammer vil ofte dominere. Det er dog muligt at lave noter bag på billederne, og det har vi gjort her, for at gøre aktiviteten nemmere for Ludvig. På den øverste underaktivitet “Hvorfor skriver vi julekort”, har vi brugt et billede fra det indbyggede piktogramarkiv og skrevet en note bagpå. Når Ludvig trykker på de små pile i øverste venstre hjørne af billedet, kommer noten frem.

Sæt ansigter på modtagerne

Det kan umiddelbart virke lidt fjollet, at sætte sig ned og skrive glædelig jul på et papkort. I den øverste underaktivitet forklarede vi Ludvig, hvad formålet er. I underaktiviteten “Hvem skal have et julekort”, sætter vi nu ansigter på modtagerne. Det gør vi ved at lave en billedstrimmel, der indeholder billederne af vores 3 modtagere: Faster Hanne, Mormor og Rene. Billederne har vi selv uploadet i værktøjet, og gemt dem under deres navne.

Kryds billederne af

For at holde styr på, hvor mange kort Ludvig har skrevet, kan han krydse ansigterne af, efterhånden som arbejdet skrider frem. Det er ikke nødvendigt at starte timetimerne i en underaktivitet, som ikke har et bestemt tidsinterval. Ludvig kan derfor hoppe imellem underaktiviteterne, som han har lyst, hvis han ikke tænder urene. Når du har uploadet et billede i Mobilize Me, kan du altid genfinde det under dine favoritter. Du kan også søge det frem via det øverste søgefelt.

Så skal der skrives

Men hvad skriver man egentlig på et julekort? Måske kommer det helt af sig selv, og så kan Ludvig bare skrive løs. Hvis der er brug for et lille startskub, skal der også være hjælp at hente. Vi har lavet en note bag på billedet, hvor vi giver Ludvig et forslag til, hvad han kan skrive. Så kan dagsformen afgøre, om han skal bruge noten eller ej.

Så er julekortene klar

Når Ludvig er færdig med at skrive, skal der lige frimærker og adresse på kuverten. Det er aktivtetens nederste underaktivitet. Også her kan man hjælpe med adresser bag på billederne.

Vælg de elementer der er relevante for jer

Det var et eksempel på, hvordan du kan bygge en juleaktivitet ind i Mobilize Me. Det er selvfølgelig op til dig, hvor detaljeret strukturen skal være. Vi håber, at du kunne bruge vores lille guide. 

Du er måske også interesseret i:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet får du information om bl.a. events, opdateringer i vores strukturværktøjer og blogindlæg. Vi sender det ud cirka en gang månedligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Tak for din tilmelding. Vi glæder os til at sende dig et månedligt nyhedsbrev.