Nyhed

Jul i den neurodivergente familie: Er drillenissen flyttet ind hos jer?

I december flytter drillenissen ind i manges hjem. Måske har I sat en lille nissedør op i huset? Eller måske har dit barn en drillenisse med hjemme fra institutionen? Drillenissen giver for mange børn anledning til glæde og spænding, men for nogle børn kan den nye beboer også skabe unødvendig uro. Her kan du få inspiration til, hvordan drillenissen bliver en succes hjemme hos dig.

Skal nissen flytte ind hos jer?

Mange børn vågner forventningsfuldt til at se hvad drillenissen har lavet i ly for natten, men det gælder bestemt ikke alle. For neurodivergente børn, hvor forudsigelighed og faste strukturer er i fokus, kan barnet få en følelse af at skulle være på vagt for hvad nissen nu kunne finde på.

Giver drillenissen mere uro end normalt, så kan det være nissen skal videre på sin rejse og pakkes væk. Det kan også være at nissen har brug for en laaang lur i bilen, mens den er på besøg fra institutionen. På den måde er barnet stadig en del af legen, men uden at føle sig stresset af nissens uforudsigelighed.

Har du lavet aftaler med din nisse?

Som en hjælp for dit barn kan det være en god idé at have nogle klare aftaler for, hvor nissen må drille henne. Fx kan det være at nissen kun må drille i køkkenet eller lige foran nissedøren. Det er med til at skabe en smule forudsigelighed og struktur for barnet. Særligt vigtigt kan det være at holde drillerierne ude fra det rum, hvor barnet sover. På den måde sikrer du, at barnet har et helle, hvor der er trygt at være.

Hvad finder nissen på?

Om nissen skal drille meget eller lidt, kommer helt an på, hvordan dit barn reagerer på drillerierne. Her er det vigtigt at holde øje med hvordan dit barns trives. For at drillenissens besøg bliver succesfuldt, er det for eksempel ikke sikkert at drillenissen er på spil hver dag. Det er nemlig ikke kun dit barn, men også dig, der skal trives med mængden af drillerierne.  For at gøre det lidt mere overskueligt for dig som forælder har vi samlet en masse gode idéer til hvad drillenissen kan finde på.

 

 Idéer til drillerier

    • Bamsefest i køkkenet
    • Pak barnets stol ind i toiletpapir
    • Bind snørrebåndene på skoene sammen
    • Farv mælken barnets yndlingsfarve med frugtfarve
    • Hæld ris i skoene
    • Stil resterne af risengrøden frem til nissen
    • Giv stolene rundt om køkkenbordet sokker på, så de ikke fryser om benene
    • Måske har drillenissen puttet et par underbukser i fryseren (Her er det en god idé at have nogle ekstra klar)
    • Skriv et brev eller lav en tegning til drillenissen med barnet. Måske svarer nissen tilbage?
    • Nissen har haft sneboldkamp. Læg nogle hvide skumfiduser foran nissedøren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet får du information om bl.a. events, opdateringer i vores strukturværktøjer og blogindlæg. Vi sender det ud cirka en gang månedligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Tak for din tilmelding. Vi glæder os til at sende dig et månedligt nyhedsbrev.