Nyhed

Vi fortsætter det gode samarbejde med Landsforeningen Autisme

Mobilize Me har netop indgået en ny aftale med Landsforeningen Autisme, som forlænger og udvider det gode samarbejde. Mennesker med autisme er Mobilize Me's kerne målgruppe, og derfor betyder det rigtig meget for os, at vores værktøjer gavner der, hvor de altid har været tiltænkt. Vi er derfor stolte af fortsat at kunne tilbyde vores digitale strukturværktøjer til alle foreningens medlemmer.

"For mange børn, unge og voksne med autisme og deres familier er det vigtigt at kunne skabe struktur og forudsigelighed i hverdagen. Det giver tryghed, at man kan planlægge sin uge og se det visuelt. Derfor er vi rigtig glade for at kunne forsætte det her gode samarbejde og tilbyde adgang til værktøjerne Mobilize Me og PlaNet/LiMo til vores medlemmer"
Kathe Johansen, landsformand i Landsforeningen Autisme
Kathe JohansenLandsformand i Landsforeningen Autisme

I marts 2020 indgik vi den første samarbejdsaftale med Landsforeningen Autisme. Dengang var landet netop lukket ned pga. den første coronabølge, og vi skulle allesammen vænne os til værnemidler, hjemmeskole og hjemmearbejdspladser. Det var svært for alle, men det blev hurtigt tydeligt, at mennesker med autisme led særligt under denne nye, uforudsigelige hverdag. Derfor besluttede vi, at tilbyde Landsforeningen Autisme et samarbejde, som gav medlemmerne mulighed for gratis at benytte vores digitale strukturværktøjer.

Struktur på hverdagen

Ved at benytte vores værktøjer, kunne medlemmerne lave en struktur over hverdagen, der lignede den de kendte fra skoler og institutioner. Det tilbud var der heldigvis mange der tog imod. Og med den nye aftale sikrer vi, at det forsat er muligt for eksisterende og nye medlemmer at tilmelde sig værktøjerne.

Læs mere om, hvordan du får adgang til en licens her

Mobilize Me er udviklet med det formål at hjælpe mennesker med autisme

Mobilize Me blev grundlagt i 2012 af René Brøndberg-Bras, som selv er far til en dreng med autisme. Målet var dengang at lave et værktøj, som kunne erstatte de tunge ringbind med piktogrammer, som Martin slæbte rundt på. Siden da har vi udvidet paletten, og der er kommet yderligere to værktøjer til, PlaNet og LiMo.

Formålet er stadig det samme

Vores vigtigste opgave er stadig at gøre livet nemmere for mennesker med autisme. Det forsøger vi på ved at udvikle digitale værktøjer, som gør det nemt at skabe struktur over dagens aktiviteter – og på den måde genere overblik og overskud for brugeren.

"Jeg er rigtig stolt af, at vi nu har lavet en ny aftale med Landsforeningen Autisme, som bringer os endnu tættere på foreningens aktiviteter. Mobilize Me er grundlagt med den mission at hjælpe børn og voksne med autisme til en lettere hverdag. Autismeforeningen medlemmer er derfor vores kernebrugere, og det giver rigtig god mening at sikre, at de personer som værktøjerne oprindeligt var tiltænkt også får gavn af dem"
Dorthe Stricker
Dorthe StrickerDirektør for Mobilize Me

Brug af værktøjerne

Indtil nu har ca. 500 medlemmer af Landsforeningen Autisme valgt at tilmelde sig værktøjet Mobilize Me. 180 medlemmer har valgt vores andet værktøj, PlaNet, som også indeholder målstyringsmodulet LiMo. Vi håber, at det med tiden vil blive til mange flere.

Mulighed for uddannelse i værktøjerne

For nogle brugere, kan det godt være lidt svært at komme godt i gang med værktøjerne. I den kommende tid vil vi derfor arbejde på at udvikle nogle kursustilbud til Landsforeningen Autismes medlemmer, som giver en grundig oplæring i værktøjerne. Derudover har vi forbedret vores mailflow, som alle medlemmer modtager ved sign up til værktøjerne. De giver nu en endnu bedre gennemgang af værktøjerne, så det er lettere at komme i gang.

Har du lyst til at komme i gang?

Hvis du er medlem af Landsforeningen Autisme kan du frit tilmelde dig vores værktøjer her:

Mobilize Me

PlaNet/LiMo

Ikke medlem af Landsforeningen Autisme?

Hvis du endnu ikke er medlem, kan du læse mere om, hvordan du melder dig ind  i Landsforeningen Autisme på deres egen hjemmeside her.