Om os

Vores historie

Mobilize Me er grundlagt af vores direktør, René Brøndberg-Bras. René er far til en dreng med autisme, og i 2012 satsede han alt for at udvikle et værktøj, der kunne hjælpe hans søn i hverdagen. Her på siden kan du læse vores historie og se, hvordan det hele startede.

Mobilize Me i stedet for plastikposer og piktogrammer

I 2012 deltog René på et seminar for forældre til børn med kognitive udfordringer. Målet var at finde et system, som kunne hjælpe hans søn i hverdagen. Endnu engang blev han dog skuffet over udvalget at de hjælpemidler, som var tilgængelige, og derfor besluttede han sig for at tage sagen i egen hånd.

Mobilize Me er skabt som et alternativ til tunge, stigmatiserende plastikposer med piktogrammer. Indtil 2012 var børn og unge med kognitive udfordringer nemlig nødt til at slæbe rundt på deres hjælpemidler for at komme igennem hverdagen.

René solgte sin bil, tog et lån i banken og satsede alt på at udvikle en app, som kunne hjælpe hans søn.

Martin Rosendal, 11 år

Mobilize Me

Resultatet blev prototypen af Mobilize Me, der i 2012 blev testet ved Langagerskolen i Aarhus og herefter færdigudviklet. Dette værktøj lægger i dag navn til virksomheden, da motivationen for at udvikle og producere værktøjet også er hele drivkraften bag Mobilize Me.

En stærk partner i ryggen

I begyndelsen af 2013 gik IT-virksomheden, Arosii, ind i virksomheden som partner. Arosii er specialister inden for sikkerhed, datahåndtering og udvikling af IT-systemer, og de bragte Mobilize Me til et helt nyt teknisk niveau. Vi har nu adgang til design, tekniske kompetencer og udvikling, som ellers kun er forbeholdt de helt store softwarehuse.

Arosii står oprindelig bag udviklingen af PlaNet.

Nye samarbejdsaftaler

Med Arosii i ryggen kom der fart på, og i februar 2014 indgik Mobilize Me tre nye tætte samarbejdsaftaler: Specialområde Autisme fra Region Midtjylland, Autismecenter Syd fra Aabenraa og Cognita i Norge. De hjælper os stadig med videreudviklingen af Mobilize Me ved at tilføre den nyeste viden om kognitive handicaps. Derudover er de med til at teste, hvad der fungerer i praksis hos deres borgere.

Lucas og Christoffer kommer med på Team Mobilize Me

Hos Mobilize Me tror vi på, at alle kan bidrage med noget. I 2016 ansatte vi derfor to af vores superbrugere, Lucas og Christoffer, som hjælper os på forskellig vis.

På vores FaceBook side vil man indimellem kunne se videoer, hvor de fortæller om deres opgaver i huset, og på vores YouTube-kanal guider Lucas jer igennem nogle af funktionerne i værktøjerne.

SKI godkendt

I december 2016 lykkedes det os endnu engang at blive godkendt som leverandører til Statens og Kommunernes Indkøbsaftaler. Det betyder, at en kommune kan foretage et strategisk valg og bruge vores værktøjer på tværs i kommunen uden at gå i udbud. De kan blot købe værktøjerne gennem SKI, og så er alle formalia på plads.

LiMo

I foråret 2017 gik vi for alvor i gang med at teste vores seneste værktøj, LiMo, som er udviklet i samarbejde mellem Center for Selvstændige Boformer og Beskæftigelse (CSBB) under Socialforvaltningen i Københavns kommune, Landsforeningen LEV og Mobilize ME.

LiMo står for Life + Motivation, og har til formål at støtte og motivere brugeren til at arbejde med sine personlige mål for udvikling.

Du kan læse mere om LiMo her.

Fremtiden for Mobilize Me

Vi vil gerne hjælpe endnu flere, og derfor glæder vi os til at se, hvad resten af verden byder på. England går forrest, når det kommer til forskning i kognitive forstyrrelser, og derfor indgår Mobilize Me i 2017 et samarbejde med den engelske specialskole Charlton Park Academy.